Het recept van de maand juli staat in het teken van de barbecue. Organiseer een heerlijk avondje met vrienden en serveer gegrilde forel met avocadosalsa. Wij hebben er alvast een geweldige wijn bij gezocht. De uit Sicilië afkomstige Leone d’Alemerita is een milde wijn die heerlijk wegdrinkt. Zet deze Italiaan gerust op de tuintafel wanneer de barbecue aanstaat, want hij combineert geweldig met gegrilde vis.

Benodigdheden:

  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 250 gr. cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 2 el. koriander
  • 2 el. olijfolie extra vierge
  • 1 chilipeper
  • 1 snufje zout
  • 2 forellen met tuinkruiden
  • 4 visrekjes voor op de barbecue

Bereidingswijze voor vier personen:

  1. Halveer de avocado. Wip de pit eruit en schil de vrucht. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe ze in een kom. Knijp de limoen boven de avocado uit. Schep het limoensap goed door de avocado.
  2. Schep de tomaatjes, de ui, de koriander en de olijfolie erdoor. Voeg de chilipeper en zout naar smaak toe. Steek de barbecue aan.
  3. Leg de forellen in het rekje op de hete barbecue en bak ze in ca. 5 min. per kant bruin en gaar. Serveer de gegrilde forellen met de avocadosalsa.

Eet smakelijk!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie