De maand juni krijgt bij Una Más een Spaans tintje. Met de heerlijke zomeravonden die eraan gaan komen is er niets lekkerder dan met een grote groep vrienden te genieten van een echte Spaanse paella. Lees hieronder hoe je dit gezellige gerecht klaarmaakt. 

Benodigdheden (voor 6 personen)

Bereiding

  1. Doe de bouillontabletten met het water in een pan en breng aan de kook.
  2. Halveer de tomaten en verwijder de zaadlijsten. Rasp de tomaat met een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Het vel wordt niet gebruikt.
  3. Doe de saffraan in een kommetje en voeg 2 el bouillon toe. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn en de chorizo in plakjes.
  4. Verhit de olie in de paellapan of hapjespan en bak de ui, knoflook, chorizo en paprikapoeder 2 min. Voeg de rijst toe en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaat en kip toe en bak 3 min. Schenk alle bouillon en saffraan bij de rijst. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Controleer na 16 min. of de rijst bijna gaar is.
  5. Snijd ondertussen de steelaanzet van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in ringen. Schep de garnalen en erwten door de rijst en laat de garnalen in 4 min. gaar worden. Leg de paprikaringen erop en serveer.

Combinatietip: lekker met partjes citroen!

Eet smakelijk!