De tijd van stamppot en erwtensoep is officieel voorbij, zo kunnen we toch wel stellen. We zijn inmiddels verblijd met de eerste echte warmen dagen van het jaar en hopen dat er nog velen gaan komen. Voor het eerstvolgende moment dat de zon weer volop schijnt, hebben we dit lekkere makkelijke recept voor je gevonden. Hooguit 15 minuten in de keuken en genieten maar!

Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 250 gram gemengde salade
  • rucola
  • 1 dl yoghurt (mag elke yoghurt zijn)
  • 2 el mayonaise
  • pesto
  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 tomaten
  • halve komkommer
  • klein handje pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereiding

  • Snij de tomaat en komkommer in kleine stukjes
  • Schil de avocado’s, haal de pitten eruit en snij in plakjes of blokjes
  • Roer de yoghurt en mayonaise door elkaar. Voeg pesto, peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel de sla, komkommer, tomaat, avocado en rucola over twee borden of in een grote saladeschaal.
  • Vermeng met de dressing en voeg eventueel pijnboompitjes toe

Wil je een vegetarische variant van deze salade? Voeg dan bijvoorbeeld tofu of sperziebonen toe.