revcept van de maand una mas pasta met tonijn

Gegrilde tonijn met wasabisaus en pasta

Hoofdgerecht, 30 min. bereiden, vier personen

Ingrediënten

  • 4 tonijnfilets
  • olijfolie om te bakken
  • 100 ml witte wijn
  • 50 ml (witte wijn) azijn
  • 1 sjalot
  • 100 gram roomboter
  • wasabi naar smaak
  • peper en zout
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1 knoflookteen
  • 250 gr pasta (bijv tagliatelle)
  • salade om erbij te serveren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de sjalot in stukken en laat het samen met de witte wijn en witte wijn azijn op laag vuur inkoken tot ongeveer 2 a 3 eetlepels. Zeef het mengsel en verwarm weer in een kleine sauspan, niet laten koken. Kook de pasta gaar en snijd de boter in kleine blokjes.

Was de cherry tomaatjes en snijd een knoflookteentje in grove stukken. Leg de tomaatjes samen met de knoflook in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak de tomaatjes ongeveer 10 minuten en maak ondertussen de saus. Zodra het witte wijn mengsel warm is, roer je met een garde een blokje boter erdoor tot deze is opgelost. Ga zo door tot alle boter op is en er een dikkere saus is ontstaan. De boter bindt op deze manier namelijk de saus. Breng op smaak met wasabi, peper en zout.

Verwarm olijfolie in een (grill)pan en bak de tonijnfilets 2 tot 3 minuten aan elke kant. Serveer met de pasta, tomaatjes, wasabisaus en eventueel een frisse salade.